Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Bu sistemde boru şebekesi su kaynağı ve boru şebekesi beyninde durum alan vanayı kapalı tutacak bir basınçlı gökyüzü uygulanır. Evet da bunun namına nitrojen doğal gazıyla bu havza doldurulur. Atmosfer edisyonncı, şebekenin giriş kısmına yerleştirilen bir vanayla otomatik olarak kontrolör edilir. Yangın sonucunda açığa çıhun ısı, herhangi bir sprinki faal duruma getirir ve boru şebekesi içinde ülke düz basınç hızla düşer.

Hızlı Karışma: Yangın temelladığı anda hızlı bir şekilde devreye girer ve yangının yayılmasını önler.

Sprinkler veya nozulların bulunmuş olduğu mahale ilgili bir kavrama sisteminin aktivasyonu kanalıyla vanası oluşturulan bir ab deposuna bağlamlı boş bir boru donanımına ilişik ayan sprinkler ya da nozullardan oluşan sprinkler sistemidir. Bu vana açıldığında tesisattaki tüm nozul evet da sprinklerlerden kez akışı gerçekleşir. 

Donma riski olan alanlarda kuru ve ön tepkili sprinkler sistemi kullanılır. Hızla büyüyen ve yoklama şeşna hileınması gereken alanlarda sel düzenek kullanılmalıdır.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin yeterli olmaması haysiyetiyle, yeni baştan tutuşmanın meydana gelebileceği derin ısılar oluşan yangınlarda kullanmaı mutabık değildir.

Hızlı şekilde yayılan yangınların denetçi altına hileınmasında ve kısaltarak sürede yoğun miktarda suya ihtiyaç duyulduğu durumlarda yeğleme edilmektedir. Aynı zamanda standart sprinklerin kullanıldığı bu sistemde; tüm sprinkler berrak vaziyette beklemektedir.

Basınçlı ab pre-action vanasının gerisindedir, bu valf yangın kavrama sisteminden mevrut uyarma ile açılır ve sprinkler esaslıklarından matbuatçlı ab yangın mahaline boşalır.

Islak Borulu Sprinkler Söndürme Sistemleri, yangın simultane en hızlı tepkiyi sağlayıcı ve en geniş kullanılan sistemlerden biridir. Bu sistemde, borular su ile dolu halde bekletilir ve yangın idraklandığında hararet arkaışıyla baş başa sprinkler esaslıkları devreye girer.

Meydana getirilen incelemenin peşi sıra sprinkler yangın söndürme sistemleri arasından hangisinin kullanılacağı tam olarak belirlenmektedir.

Kavrama sisteminin aktivasyonu sprinkler bulbunun kırıldığı sıcaklıktan elan sakıt bir sıcaklıkta olabilir. Bu sebeple vahit kilitlemeli ve kilitlemesiz ön tepkili sistemin kuru tip ve çift kilitlemeli ön tepkili sprinkler sisteminden elan hızlı çkızılışması beklenir.

Bayağıda boru çaplarına ve modellerine gereğince kaç tane sprink kullanılması gerektiği deyiş edilmektedir:

Kendiliğinden sprinkler belirli bir ab deposuna ilgilı olan ve içerisinde kez bulunan boru sistemlerine montajı gestaltlmış olan ıslak borulu sprinkler söndürme sistemlerinde; yangın haysiyetiyle açığa website çısoy ısının etkisiyle sprikler açılır ve ab yanan öz üzerine şişman bir şekilde akar.

Diğer söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine lazım olmadığını yönetmeliğin bayağıdaki maddesinde görebiliriz. üste bu öz evetğmurlama sistemi kurulması ıztırari alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Islak ve kuru borulu sprinkler söndürme sistemlerine misal bir bünyeda olan Deluge sprinkler söndürme sistemlerinde; yoklama vanası normalde kapalı olur. Vana ayrı bir yangın kavrama sistemi vasıtasıyla resen kendiliğinden olarak harekete geçerek açılmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *